Средиземноморска Диета

Tова е може би една от най-здравословните диети в света. Средиземноморската диета не изисква огромни усилия и цялостна промяна в режима ни. Всичко, което трябва да направим като за начало, е да се ориентираме към похапването на повече вкусотии от средиземноморската кухня – плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, зехтин, риба, морски дарове и бобови растения.

Тази диета е базирана на всички традиционни за тези земи храни през 60-те години на миналия век. От Гърция до Италия – просто взаимствайте от тяхната култура на хранене и няма да сбъркате.

Изследователи разкриват, че хората, живели там по онова време, са били осезаемо по-здрави от американците и са били много по-малко застрашени от опасни болести.

Множество проучвания доказват, че Средиземноморската диета води и до сваляне на килограми, което понижава риска от инфаркти, диабет и преждевременна смърт.

Реално няма точни насоки как да спазваме тази диета и режимът ѝ не е супер строг. Има доста средиземноморски държави, в които хората се хранят по коренно различен начин, но уловката е в това, да хванете основите на тяхната кухня и да се придържате към тях.

Поддържай Форма с Продуктите на " Цветита Хербал"

Бихме ви Препоръчали Следните Продукти

©2020 ЕТ ” Ивал ” | Всички Права Запазени 2020