Как да Подобрим Качеството на Живота си

September 11, 2020 By admin 0

“Mожете да започнете да прилагате още днес”

Има ли неща, които зависят от вас и които можете да промените веднага, за да засилите усещането си за добро качество на живот? Разбира се. При това въпреки че сме много различни, те в повечето случаи са еднакви за повечето хора.

1. Приготвяйте си домашна храна

Ако се откажете от постоянното хрускане на снаксове и десерти, купени от съседния павилион и бързата храна, и пренасочите парите към пълноценни продукти – хубаво месо, зеленчуци и плодове, млечни изделия, ще се изненадате, че не се налага да харчите повече. При това приготвянето на храната в къщи създава настроение, има уникален вкус, обединява семейството. И е доказано по-полезна.

2. Пийте чаша вино на обяд или вечеря

Качественото вино е богато на растителни биоактивни вещества и антиоксиданти. То действа добре на сърдечно-съдовата система и разтоварва напрежението. Подобрява вкуса на храната. Отличен повод е да поседите около масата и да си поговорите. Повишава настроението и самочувствието и ви кара да се възприемате и действате като по-успешни хора.

3. Почивайте си

Тялото ви няма неизчерпаема издръжливост, нито пък която и да е негова система. Почивката му дава възможност да се възстанови и ви гарантира по-добра работоспособност, по-креативно мислене, по-голямо търпение в общуване с околните. А всичко това неусетно се отразява на качеството ви на живот.

4. Правете любов

Сексът е уникалното преживяване, което зарежда човек емоционално, повишава физическия тонус, издига емоциите и самоусещането до невероятни висоти. И това при едно единствено условие – да е с желан и ценен партньор. Не пропускайте нито една възможност за интимна близост. И бъдете колкото можете по-добри и отзивчиви към половинката си. Това неминуемо ви се връща и ви кара да изпитвате истинско щастие.

5. Срещайте се с приятели и близки

Приятели, колеги, близки – край вас има толкова много хора, които в определен момент очакват да им отделите внимание и време. Не можете да угодите на всеки. Затова се съсредоточете върху тези, които ви карат да се чувствате специални, важни и нужни. Това задоволява потребностите ви от социална оценка и повишава личната ви самооценка. Времето минава незабелязано в задушевни разговори, забавления и пълно отпускане. Зареждате се за дълго и се чувствате доволни от живота.

6. Разхождайте се и оставайте насаме

Разходката ободрява, тонизира, разтоварва. Това е чудесна възможност да останете насаме. Човек понякога има нужда да си събере мислите, да оцени ситуацията, да вземе решения. Неангажиращата разходка помага. После се чувствате по-уверени, по-сигурни и с план за действие. А сигурността в себе си винаги е била част от усещането за добро качество на живот.

7. Усмихвайте се

Няма нужда да задълбаваме в това колко калории горим при бурен смях и какви полезни вещества отделя мозъка ни – усмихвайте се! Ще забележите как около вас хората стават по-приветливи и също започват да ви се усмихват. Това незабелязано повишава настроението, кара ви да се чувствате леко и приповдигнато. Опитайте вместо да сте със сериозна, леко смръщена физиономия, да се усмихвате! Дори преднамерено. Скоро усмивката ще стане искрена. И щастлива.Всички тези неща са част от ежедневието. Често потъват в рутината, стават навик, даденост. Губят стойността си. Не го позволявайте. Без тях всичко посивява. Включително качеството на живота, който живеете.