Само За Жени! Защо Е Добре Да Приемаме Билки При Диети?

January 12, 2021 By admin 0

С наближаването на летния сезон всяка една жена желае да намали своето тегло, за да изглежда добре на плажа, а и не само. В стремежа си за по-бързото отслабване обаче, ние пропускаме страничните ефекти и прибягваме в някои случаи до по-резки диети, които впоследствие могат да окажат дори пагубно влияние върху цялостното ни здравословно състояние.

Драстичното намаление на теглото води до силно отслабване на имунната система. Това, от своя страна, става предпоставка за по-често боледуване от грип и настинки, води до отпадналост, липса на добро настроение, сънливост. Да не говорим, че бързото изгаряне на мазнините понякога има нежелан ефект, дори с натрупване. Т.е., вместо да свалим излишните килограми и да запазим новото тегло, ние не само връщаме старото за отрицателно време, а и много лесно трупаме отгоре.

ЗАЩО СЕ СЛУЧВА ТОВА?

Основната причина за горепосочените симптоми всъщност се дължи на рязката загуба на калории, а оттам и на така необходимата за жизненото ни съществуване енергия. С течение на времето постепенно се нарушава балансът на организма, което води до „разклащане” на защитната му стена и отслабване на имунната система. А както знаем, няма нищо по-привлекателно за болестите от СЛАБАТА ИМУННА СИСТЕМА.

КАКВО ДА НАПРАВИМ?

Ще започнете да усещате липсата на витамини във вашето тяло още след първата седмица от вашата диета. Създателите на някои хранителни режими обаче предвидливо са решили да предотвратят по-нататъшните негативни ефекти. При „90-дневната диета” например, се забранява храненето с нещо друго, освен плод до 12.00 часа на обяд. Задължително е обаче приемането на Витамин С сутрин, което не само освежава и хидратира организма, но и го дарява с необходимата за деня енергия.

Приемането единствено на Витамин С обаче почти никога не е достатъчно. За да постигнете желаната ефикасност, се препоръчват течни екстракти, съдържащи 100% концентрирани разтвори от билки в техния природен вид. Комбинация от такива продукти би оказала още по-голямо влияние, зареждайки тялото ви с жизнени сили и укрепвайки цялостно организма.

ЗАЩО БИЛКИ?

В зависимост от вашия режим на хранене, вие всеки ден се лишавате от различни вещества – днес протеини, утре полезни въглехидрати и т.н. Една диета, за да е успешна, тя трябва да бъде разнообразна и да доставя на организма „всичко необходимо”. При по-екстремните диети обаче това не винаги се получава. Затова е необходим естествен регулатор на обмяната на веществата и като такъв най-силното ви оръжие се явяват именно билките. Естествено, билките не са заместител на рационалното хранене. Но пък са мощен балансьор на процесите във вашия организъм. Тези природни разтвори ще ускорят вашия метаболизъм и ще подобрят имунната ви система, като в същото време ще спомогнат и за по-бързото изгаряне на мазнините.