Стройната фигура и Зеленият чай

January 12, 2021 By admin 0

Представата за красиво тяло се променяла с годините и била пряко зависима от достъпността на храната. Било е време, когато за красива се смятала добре закръглената осанка – признак на обилно хранене и успех.Днес, в изобилието на леснодостъпна храна идеалът е стройната фигура без видими натрупвания на тлъстинки по нея. А тя не се постига никак лесно.

Как да не трупаме тлъстини

Това е въпрос, живо вълнуващ по-голямата част от съвременниците ни. Простият отговор е – чрез умерено хранене и повече физическа активност. Изпълнението на тези две лесни на пръв поглед условия се оказва изключително трудно и всеки си има свое обяснение защо не му се получава. Така от „Как да не трупаме мазнини?” сакралният въпрос все по-често започва да звучи като  „Как да стопим мазнините?Ако се опитате да преброите невероятното количество диети, на които всекидневно се подлагат милиони хора, ще разберете, че и на него няма лесен отговор. И все пак, азиатците като цяло са по-стройни и по-младолики от останалите раси. Специалистите сочат множество причини за това. Едни от водещите са силното присъствие на ориза,  морските дарове и водораслите в менюто им. И неизменният зелен чай.Оказва се, че неговите биоактивни съставки имат свойството да възпрепятстват отлагането и складирането на мазнините, както и да способстват за изгарянето на вече натрупаните. Така той се явява коректив на наднорменото тегло и благоприятства поддържането му в норма.

Доколко можете да разчитате на

Зеления чай

Поради специфичната си обработка полифенолите в зеления чай са най-вече под формата на танини и флавоноиди. А флавоноидите се проявяват като катехини. Сред тях е и рядко срещаният в храната епигалокатехин-3-галат. Точно на него се отдават голяма част от невероятните свойства на популярната напитка и в частност – успешно изгаряне на мазнините, натрупани по корема.

Смята се, че за да се забележи действието му, трябва да си набавяте между 200 и 400 мг епигалокатехин-3-галат дневно – т. е. минимум 4 чаши.Добре е да помните, че ако похапвате изобилно мазни храни, пушите и прекалявате с алкохола и кафето, водите живот без движение и физическа активност, едва ли ще ви помогне и най-чудодейното средство.

Какво може да е по-добро от зеления чай

Друга обичана и тачена напитка е какаото. Освен изключителния си аромат и вкус, то съдържа букет от важни за здравето вещества – витамини, базови минерали, антиоксиданти, леки стимуланти, фибри, и др. Сърцевината му съдържа много мазнини, които липсват в люспите.Когато към мощта на зеления чай добавите силата на какаото, се получава синергия, на която можете да се доверите напълно. Тя въздейства благотворно на метаболизма, ускорява изгарянето на мазнините и пречи на натрупването на нови.

Течен екстракт от зелен чай и

какаови люспи

Продуктът Зелен Чай с Какао представлява водно-етанолов извлек, който е лесен за употреба и дозиране, усвоява се бързо и няма странични ефекти. Предпочетени са люспите от какаовите зърна, защото така се избягва попадане на мазнини в екстракта.Хубавото е, че докато ви помагат да си върнете нормалното тегло, съставките на зеления чай и какаото действат укрепващо на целия организъм, повишават тонуса ви и потискайки действието на свободните радикали, ви осигуряват профилактика срещу сериозни системни заболявания и забавят остаряването.